banner

Ik voelde me binnen Veerman ICT al snel op mijn gemak en zit nog steeds op mijn plek.

focused-image

Wat doe je als je ICT-beheer studeert en je stage moet lopen? Precies dat stuur je net als Nick toch gewoon een mailtje naar Veerman ICT! Inmiddels zijn we 4 jaar verder en is Nick alweer 3 jaar bij ons in vaste dienst. Nu nog als Support Engineer maar daar is snel verandering in aan het komen want Nick gaat zich steeds meer focussen op grotere projecten en zijn nieuwe functie als Platform Engineer is dan ook in zicht!

In het begin was ik onzeker omdat ik geen ervaring had maar mijn collega’s hebben me de eerste periode zo goed meegenomen dat ik me al snel op mijn plek voelde. En dat doe ik nog steeds!” vertelt Nick Vissenberg.

Van het een kwam het ander

Ik hoorde via mijn moeder dat ze bij Veerman ICT ook stageplekken hadden. De zoon van haar collega liep hier op dat moment stage en vertelde dat het een klein bedrijf was en dat hij het erg naar zijn zin had. Ik heb toen even wat research gedaan en direct een mailtje gestuurd.’ Van het een kwam het ander en Nick liep bij ons 1 jaar lang rond om kennis te maken met de verschillende kanten van het ICT vak. Hij leerde wat het inhoudt om Consultant te zijn, wat beheer op locatie betekent en hoe projecten in zijn werk gaan. Aan het einde van dit jaar werkte Nick voornamelijk als Support Engineer binnen ons team. Hij beantwoorde vragen van klanten en loste problemen direct zelf op.

Tegen de zomer vroeg Ivan, zijn teamleider, hem of hij tijd had voor een gesprekje. Daar kreeg Nick het wel even warm van maar dit bleek achteraf nergens voor nodig. Het was namelijk een mooi aanbod dat hier ter sprake kwam, werken binnen het team van Veerman ICT!

“Het overviel me maar ik had tot dat moment nog geen plan voor de komende jaren dus ik heb de kans gepakt om binnen Veerman ICT nog meer te leren en me te ontwikkelen.”

Hoe het verder ging met Nick

Nick startte direct na zijn stage als Support Engineer. Hij leerde nog meer over de directe problemen waarmee hij klanten hielp en ontwikkelde zich daarnaast ook op sociaal vlak enorm. ‘Ik ben een spontane jongen maar kijk meestal wel eerst even de kat uit de boom. Voel ik me op mijn gemak, dan kan ik ook aardig uitbundig zijn. Dat kunnen sommige collega’s denk ik wel beamen.’ vertelt Nick lachend.

Op technisch gebied heeft Nick de afgelopen jaren ook zeker niet stil gezeten. Hij is direct begonnen met certificeringen als Microsoft 365 Fundamentals en Windows 10. Momenteel zijn het meer de Cloud en Azure technieken waarin hij zich verder aan het verdiepen is. ‘De Cloud is de toekomst. Ik probeer thuis niet veel achter mijn pc te zitten, maar soms heb ik iets nieuws gezien en dan wil ik er meer over weten.’

De toekomst

De komende maanden zal Nick zijn focus steeds meer gaan verleggen van de helpdesk naar projecten. ‘Ik vind het mooi om iets op te bouwen bij klanten van begin tot het eind. Projecten en beheer op locatie zijn voor nu voor mij dan ook een mooie uitdaging.’

We vroegen Nick waarom hij het nu zo naar zijn zin heeft bij Veerman ICT. Daar werd even goed over nagedacht maar toen kwamen er een paar mooie zaken op tafel. ‘De collega’s zijn top en we kennen elkaar allemaal, dat geeft een fijn gevoel. We zien elkaar op kantoor maar ook tijdens de borrels, het sporten en de verzorgde lunches waardoor we niet alleen samen werken maar ook samen lachen en bier drinken. Daarnaast zijn voor mij de mogelijkheden om te blijven ontwikkelen van grote waarde.’

Kan ik je helpen?

Neem contact op met
Gijs onze Office- en HR-manager