banner

Veilig e-mailen

Dagelijks worden wereldwijd meer dan 300 miljard e-mails verstuurd. Veilig e-mailen is dan ook van groot belang.

Het gebruik van e-mail is dan ook niet meer weg te denken uit onze digitale maatschappij. We onderhouden vanuit onze mailbox contact met klanten, collega’s en partners, organiseren ons werk, maken takenlijsten en plannen onze agenda vaak geheel vanuit dit machtige communicatiemiddel. Op deze manier zijn jouw medewerkers gemakkelijker en beter bereikbaar en productiever. Kortom, e-mail is essentieel voor de continuïteit binnen jouw bedrijf.

Maar wist je dat 70% van deze e-mails kwaadaardig is!?

1 op de 5 medewerkers valt voor phishingmail
Veilig e-mailen is nog niet voor iedereen zo vanzelfsprekend als het lijkt. Vaak blijkt de mailserver niet optimaal beveiligd én het wordt steeds moeilijk om phishing, spoofing of CEO-fraude te herkennen. Cybercriminelen gebruiken de laatste jaren vaker ‘echte’ communicatiemiddelen zoals een mail van een collega, een nepfactuur of url-links om systemen binnen te dringen.

Uit onderzoek van het Digital Trust Center van het ministerie van Economische zaken en Klimaat blijkt dat phishing één van de meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit is. Dit is vaak het beginpunt van andere cyberaanvallen. Het mkb vormt een kwetsbare groep als het gaat om cybercriminaliteit blijkt uit de cijfers. Ruim een kwart van de mkb-medewerkers ontving het afgelopen jaar op het werk een phishingmail. Mkb-bedrijven hebben nog niet altijd het besef van urgentie en de juiste kennis en vaardigheden in huis om weerbaar te zijn tegen cybercriminaliteit, ligt het Digital Trust Center toe.

Wil jij ‘Veilig e-mailen’ en de kans op een cyberaanval minimaliseren? In onze leaflet lees je er alles over!

Vraag hier onze leaflet aan en kom meer te weten over veilig e-mailen!