banner

ATM en Veerman ICT: van leverancier tot IT Partner

focused-image

Sinds 2015 is Veerman ICT in het bezit van een afvalloos kantoor. Door afval gescheiden aan te bieden kunnen afvalstoffen weer worden verwerkt tot nieuwe brandstoffen. Waar wij dagelijks ongeveer 1,8 kilo afval recyclen doet partner ATM dit in het groot. Hier wordt elke dag ruim 5.000 ton aan gevaarlijk afval verwerkt en geschikt gemaakt voor hergebruik.

Op het gebied van logistiek, productie en communicatie is ICT voor ATM cruciaal. Wat ICT precies voor ATM betekent, de samenwerking met Veerman ICT en meer vroegen we aan Jeroen Clement, IT Manager bij ATM (onderdeel van Renewi).

Een nieuwe bestemming voor gevaarlijk afval

Sinds 1982 zorgt ATM voor het verwerken van gevaarlijk afval als verontreinigde grond, chemisch afval, oliehoudend slib en afvalwater. ‘Dagelijks komen schepen en vrachtwagens met tonnen afval aan op ons terrein aan het Hollandsch Diep. Met behulp van o.a. een thermische installatie en waterzuiveringsinstallatie zorgen we ervoor dat 95% van het afval hergebruikt kan worden.’ aldus Jeroen.

Onder het genot van worstenbrood werden de banden aangehaald

Met ingang van 2007 mogen wij ATM met trots klant van Veerman ICT noemen. Echter, was dit niet de eerste kennismaking. Eerder werkte Jeroen al samen met George Veerman bij Microland. Toen hij 12 jaar geleden zijn nieuwe bedrijf, Veerman ICT, kwam presenteren werd onder het genot van worstenbrood de basis gelegd voor een jarenlange samenwerking. ‘Vanaf dat moment tot nu is Veerman ICT uitgegroeid van ICT leverancier tot dé ICT partner van ATM,’ vertelt Jeroen.

Wat maakt ICT nu zo belangrijk voor een bedrijf als ATM?

Naast wat IT voor elk bedrijf betekent licht Jeroen toe dat voor ATM IT-beheer zeer belangrijk is. ‘ATM is een productiebedrijf dat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar draait. De besturing van plants en het logistieke proces zijn grotendeels geautomatiseerd. Denk hierbij aan het lossen en analyseren van ladingen maar ook de levering, facturatie en het bijwerken van afvaldossiers. Dit alles loopt 24/7 door. Systemen dienen daarom altijd beschikbaar te zijn. Ook aan hardware, het netwerk en het beheren van de systemen stellen we extra hoge eisen om alles door te laten draaien.’

Een ICT raamwerk dat werkt

De samenwerking tussen ATM en Veerman ICT kende verschillende trajecten van het ontwerpen en aanleggen van een nieuw netwerk tot het virtualiseren van het serverpark en het inrichten van een back-up oplossing. Het laatste jaar hebben we samen gewerkt aan het opzetten van een Citrix omgeving voor zowel het kantoor als de productie omgeving. ‘In feite het gehele ICT raamwerk van ATM.’ stelt Jeroen.

Innovatie en de kracht van samenwerken

‘De laatste jaren is Veerman ICT steeds meer een leverancier van kennis voor ons geworden. Zowel in de vorm van projecten op ATM en Renewi niveau als het dagelijks beheer van o.a. servers en switches. Dit sluit perfect aan bij de visie van ATM: intern steeds meer een regie rol vervullen en specifieke kennis in huren.’ – Jeroen Clement.

Kan ik je verder helpen?

Neem contact op met
Patrick – Sales

ook interessant
preview-post

Maters en De Koning omarmt een toekomst in de cloud

De vervanging van een server was voor Maters en De Koning de aanleiding om op zoek te gaan naar een betrouwbare en vooruitstrevende IT-partij. Waar het advies van Veerman ICT in eerste instantie wat te vooruitstrevend leek, greep Maters en De Koning de kans aan om samen met Veerman ICT een toekomstbestendige IT-omgeving in de cloud te realiseren.

Leestijd: 4 min
preview-post

Samen toegevoegde waarde bieden met Agentor

Begin dit jaar kwamen we in contact met Agentor N.V. en dat klikte direct. Agentor is een technische groothandel die ervoor zorgt dat zijn klanten met toegevoegde en op een verantwoorde manier ramen, deuren en gevels van metaal kunnen monteren en installeren. Op het gebied van ICT liepen ze tegen een traag systeem in de Cloud aan. Samen zijn we opzoek gegaan naar een passende en innovatieve oplossing met een mooi resultaat!

Leestijd: 2 min