banner

ATM en Veerman ICT: van leverancier tot IT-partner

focused-image

Sinds 2015 is Veerman ICT in het bezit van een afvalloos kantoor. Door afval gescheiden aan te bieden kunnen afvalstoffen weer worden verwerkt tot nieuwe brandstoffen. Waar wij dagelijks ongeveer 1,8 kilo afval recyclen doet partner ATM dit in het groot. Hier verwerken ze elke dag ruim 5.000 ton aan gevaarlijk afval en zorgen ze ervoor dat dit weer geschikt is voor hergebruik.

Op het gebied van logistiek, productie en communicatie is ICT voor ATM cruciaal. Wat ICT precies voor ATM betekent, de samenwerking met Veerman ICT en meer vroegen we aan Jeroen Clement, IT Manager bij ATM (onderdeel van Renewi).

Een nieuwe bestemming voor gevaarlijk afval

Sinds 1982 zorgt ATM voor het verwerken van gevaarlijk afval als verontreinigde grond, chemisch afval, oliehoudend slib en afvalwater. ‘Dagelijks komen schepen en vrachtwagens met tonnen afval aan op ons terrein aan het Hollandsch Diep. Met behulp van o.a. een thermische installatie en waterzuiveringsinstallatie zorgen we ervoor dat 95% van het afval hergebruikt kan worden.’ aldus Jeroen.

Onder het genot van worstenbrood werden de banden aangehaald

Met ingang van 2007 mogen wij ATM met trots klant van Veerman ICT noemen. Echter, was dit niet de eerste kennismaking. Eerder werkte Jeroen al samen met George Veerman bij Microland. Toen hij 12 jaar geleden zijn nieuwe bedrijf, Veerman ICT, kwam presenteren werd onder het genot van worstenbrood de basis gelegd voor een jarenlange samenwerking. ‘Vanaf dat moment tot nu is Veerman ICT uitgegroeid van ICT leverancier tot dé ICT partner van ATM,’ vertelt Jeroen.

Wat maakt ICT nu zo belangrijk voor een bedrijf als ATM?

Naast wat IT voor elk bedrijf betekent licht Jeroen toe dat voor ATM IT-beheer zeer belangrijk is. ‘ATM is een productiebedrijf dat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar draait. De besturing van plants en het logistieke proces zijn grotendeels geautomatiseerd. Denk hierbij aan het lossen en analyseren van ladingen maar ook de levering, facturatie en het bijwerken van afvaldossiers. Dit alles loopt 24/7 door. Systemen dienen daarom altijd beschikbaar te zijn. Ook aan hardware, het netwerk en het beheren van de systemen stellen we extra hoge eisen om alles door te kunnen laten draaien.’

Een ICT raamwerk dat werkt

De samenwerking tussen ATM en Veerman ICT kende verschillende trajecten van het ontwerpen en aanleggen van een nieuw netwerk tot het virtualiseren van het serverpark en het inrichten van een back-up oplossing. Het laatste jaar hebben we samen gewerkt aan het opzetten van een Citrix omgeving voor zowel het kantoor als de productie omgeving. ‘In feite het gehele ICT raamwerk van ATM.’ stelt Jeroen.

Innovatie en de kracht van samenwerken

‘De laatste jaren is Veerman ICT steeds meer een leverancier van kennis voor ons geworden. Zowel in de vorm van projecten op ATM en Renewi niveau als het dagelijks beheer van o.a. servers en switches. Dit sluit perfect aan bij de visie van ATM: intern steeds meer een regie rol vervullen en specifieke kennis in huren.’ – Jeroen Clement.

Kan ik je verder helpen?

Neem contact op met
Patrick, Sales

ook interessant
preview-post

Teams Rooms: makkelijk in gebruik en de beleving van een echte vergadersetting

Toen we begin 2020 voor het eerst het advies kregen om thuis te werken waren veel bedrijven hier niet op voorbereid. Ook bij het West-Brabants Archief (WBA) waren ze een hybride vorm van werken niet gewend maar al snel besloten ze mee te gaan in de flow. Niet wachten tot we terug konden naar het oude werken maar werken aan de werkplek van de toekomst en het flexibele werken juist faciliteiten. Dat is de visie van het WBA op IT.

Leestijd: 4 min
preview-post

Veerman ICT & Playdôme – een unieke samenwerking

Al ruim 12 jaar zijn we als IT-partner betrokken bij de leisure bedrijven van Nicky Broos. De afgelopen jaren stond de samenwerking in het teken van het opzetten en verwezenlijken van Playdôme Roosendaal. We hebben meegedacht over de best passende IT-faciliteiten zowel voor de gasten als voor de medewerkers. En zijn als projectleider betrokken geweest om de uitvoering soepel te laten verlopen. Wij zijn trots op het eindresultaat en blijven samen verbeteren om aan de verwachtingen van de toekomst te kunnen blijven voldoen.

Leestijd: 2 min
preview-post

Maters en De Koning omarmt een toekomst in de cloud

De vervanging van een server was voor Maters en De Koning de aanleiding om op zoek te gaan naar een betrouwbare en vooruitstrevende IT-partij. Waar het advies van Veerman ICT in eerste instantie wat te vooruitstrevend leek, greep Maters en De Koning de kans aan om samen met Veerman ICT een toekomstbestendige IT-omgeving in de cloud te realiseren.

Leestijd: 4 min