banner

Maters en De Koning omarmt een toekomst in de cloud

focused-image

De vervanging van een server was voor Maters en De Koning de aanleiding om op zoek te gaan naar een betrouwbare en vooruitstrevende IT-partij. Waar het advies van Veerman ICT in eerste instantie wat te vooruitstrevend leek, greep Maters en De Koning de kans aan om samen met Veerman ICT een toekomstbestendige IT-omgeving in de cloud te realiseren.

Als een van de eerste ingenieursbureaus de overstap maken naar de cloud, dat vergt lef! Maters en De Koning nam de proef op de som en planden samen met Veerman ICT een transformatie naar een innovatieve Azure- en Office 365 omgeving. Op dit moment werkt het ingenieursbureau volledig in de cloud, wat zorgt voor betere gebruikerservaringen, meer flexibiliteit en mobiliteit, grotere schaalbaarheid en eenvoudiger en minder tijdrovend IT-beheer.

Maters en De Koning

Maters en De Koning, expert op het gebied van bouw en civiele techniek, begeleidt al bijna 25 jaar het hele proces, van ontwerp tot detailberekeningen en tekeningen voor klanten, opdrachtgevers, aannemers en leveranciers. Het bedrijf draagt onder andere ​​bij aan het verbeteren van de mobiliteit over weg en water, het ontwerp van gemeenschappelijke buitenruimtes en de aanleg van werk- en woonruimtes. Vanuit vestigingen in Roosendaal en Rotterdam werken ze dagelijks aan projecten in binnen- en buitenland.

Op zoek naar de juiste IT-partner

Om Maters en De Koning kennis te laten maken met de Azure-omgeving werd een proof of concept (POC) aangeboden. Veerman ICT was al overtuigd van de voordelen maar met de POC kreeg ook Maters en De Koning de kans om de voordelen van het nieuwe werken te ervaren en te bepalen of dit bij hun past. Het belangrijkste doel van de POC was voor beide partijen: kijken of gebruikers hetzelfde gevoel in hun werk ervaren in de Azure omgeving als in de traditionele werkomgeving.

Proof Of Concept

De POC is in fases uitgevoerd om te bepalen voor welk type werkplek een migratie gunstig is. Hiervoor werden drie soorten werkplekken gedefinieerd:

  • Kantoorwerkplekken o.a. het management, administratie, personeelszaken, projectleiders en bestekschrijvers;
  • Rekenwerkplekken, waaronder elke medewerker die berekeningen maakt;
  • 3D-werkplekken, alle medewerkers die tekenen en modelleren met 2D- of 3D-tekenpakketten.

De testfase startte met de standaard kantoorwerkplekken en breidde vervolgens uit naar de reken- en 3D-werkplekken. Al tijdens de eerste testronde overtroffen de resultaten de verwachtingen van de medewerkers van Maters en De Koning. Ook de rekenwerkplekken profiteerden met een twee keer snellere berekening duidelijk van de Azure-werkplek. Het testen van de derde groep leverde wat extra uitdaging op i.v.m. de veeleisende tekenpakketten, maar Maters en De Koning had al genoeg vertrouwen gewonnen om de overstap naar de cloud te maken.

Een intensieve samenwerking heeft gezorgd voor de realisatie van een toekomstbestendige it-omgeving voor ons bedrijf.

– BART DE KOK, DESIGN LEADER / CONSTRUCTOR BIJ MATERS EN DE KONING

Samenwerken werkt

Met Veerman ICT als drijvende kracht achter de nieuwe IT-omgeving maakte Maters en De Koning grote stappen. Beveiligingsproblemen werden snel opgepakt en de migratie van on-premise Office-tools naar Microsoft 365 en van het lokale archief van het bedrijf naar Microsoft Azure Storage Explorer verliepen probleemloos. De volgende stap was fundamenteel voor Maters en De Koning. De kern van het bedrijf, de projectgegevens, moesten worden gemigreerd naar de nieuwe werkomgeving. Veerman ICT begreep het belang van deze data en ging zorgvuldig en stapsgewijs te werk tijdens deze cruciale migratie.

Door in contact te blijven konden onze engineers tijdig bijsturen om tot het gewenste eindresultaat en een optimale werkomgeving voor alle medewerkers te komen.

 IVAN PEETERS, SENIOR PLATFORM ENGINEER BIJ VEERMAN ICT

Naarmate de migratie vorderde kwamen Maters en De Koning en Veerman ICT er achter dat de werkzaamheden van het bedrijf een aanzienlijke grafische kracht vereisen. Door enkele aanpassingen aan het licentiesysteem aan te brengen en een Azure-upgrade uit te voeren kan nu gebruik worden gemaakt van een virtuele machine (VM) met de juiste hoeveelheid grafische kracht. Hierdoor kan Maters en De Koning optimaal gebruik maken de Azure voordelen van meer mobiliteit, flexibiliteit, schaalbaarheid en minder intensief beheer.

Werken met microsoft azure biedt ons betere gebruikerservaringen, meer flexibiliteit in werkomgevingen, grotere schaalbaarheid en minder tijdrovend it-beheer. 

– BART DE KOK, DESIGN LEADER / CONSTRUCTOR BIJ MATERS EN DE KONING

Bekijk de originele (engelse) tekst op de Customer Story pagina van Microsoft

Kan ik je verder helpen?

Neem contact op met
Patrick – Sales

ook interessant
preview-post

Samen toegevoegde waarde bieden met Agentor

Begin dit jaar kwamen we in contact met Agentor N.V. en dat klikte direct. Agentor is een technische groothandel die ervoor zorgt dat zijn klanten met toegevoegde en op een verantwoorde manier ramen, deuren en gevels van metaal kunnen monteren en installeren. Op het gebied van ICT liepen ze tegen een traag systeem in de Cloud aan. Samen zijn we opzoek gegaan naar een passende en innovatieve oplossing met een mooi resultaat!

Leestijd: 2 min
preview-post

ATM en Veerman ICT: van leverancier tot IT Partner

Sinds 2015 is Veerman ICT in het bezit van een afvalloos kantoor. Door afval gescheiden aan te bieden kunnen afvalstoffen weer worden verwerkt tot nieuwe brandstoffen. Waar wij dagelijks ongeveer 1,8 kilo afval recyclen doet partner ATM dit in het groot. Hier wordt elke dag ruim 5.000 ton aan gevaarlijk afval verwerkt en geschikt gemaakt voor hergebruik.

Leestijd: 3 min