banner

Maters en De Koning omarmt een toekomst in de cloud

focused-image

De vervanging van een server was voor Maters en De Koning de aanleiding om op zoek te gaan naar een betrouwbare en vooruitstrevende IT-partij. Waar het advies van Veerman ICT in eerste instantie wat te vooruitstrevend leek, grepen ze de kans aan om samen met ons een toekomstbestendige IT-omgeving in de cloud te realiseren.

Als een van de eerste ingenieursbureaus de overstap maken naar de cloud, dat vergt lef! Maters en De Koning nam de proef op de som en planden samen met Veerman ICT een transformatie naar een innovatieve Azure- en Office 365 omgeving. Op dit moment werkt het ingenieursbureau volledig in de cloud, wat zorgt voor betere gebruikerservaringen, meer flexibiliteit en mobiliteit, grotere schaalbaarheid en eenvoudiger en minder tijdrovend IT-beheer.

Maters en De Koning

Maters en De Koning, expert op het gebied van bouw en civiele techniek, begeleidt al bijna 25 jaar het hele proces, van ontwerp tot detailberekeningen en tekeningen voor klanten, opdrachtgevers, aannemers en leveranciers. Het bedrijf draagt onder andere ​​bij aan het verbeteren van de mobiliteit over weg en water, het ontwerp van gemeenschappelijke buitenruimtes en de aanleg van werk- en woonruimtes. Vanuit vestigingen in Roosendaal en Rotterdam werken ze dagelijks aan projecten in binnen- en buitenland.

Op zoek naar de juiste IT-partner

Om Maters en De Koning kennis te laten maken met de Azure-omgeving werd een proof of concept (POC) aangeboden. Veerman ICT was al overtuigd van de voordelen maar met de POC kreeg ook Maters en De Koning de kans om de voordelen van het nieuwe werken te ervaren en te bepalen of dit bij hun past. Het belangrijkste doel van de POC was voor beide partijen: kijken of gebruikers hetzelfde gevoel in hun werk ervaren in de Azure omgeving als in de traditionele werkomgeving.

Proof Of Concept

De POC is in fases uitgevoerd om te bepalen voor welk type werkplek een migratie gunstig is. Hiervoor werden drie soorten werkplekken gedefinieerd:

  • Kantoorwerkplekken o.a. het management, administratie, personeelszaken, projectleiders en bestekschrijvers;
  • Rekenwerkplekken, waaronder elke medewerker die berekeningen maakt;
  • 3D-werkplekken, alle medewerkers die tekenen en modelleren met 2D- of 3D-tekenpakketten.

De testfase startte met de standaard kantoorwerkplekken en breidde vervolgens uit naar de reken- en 3D-werkplekken. Al tijdens de eerste testronde overtroffen de resultaten de verwachtingen van de medewerkers van Maters en De Koning. Ook de rekenwerkplekken profiteerden met een twee keer snellere berekening duidelijk van de Azure-werkplek. Het testen van de derde groep leverde wat extra uitdaging op i.v.m. de veeleisende tekenpakketten, maar er was al genoeg vertrouwen gewonnen om de overstap naar de cloud te maken.

Een intensieve samenwerking heeft gezorgd voor de realisatie van een toekomstbestendige IT-omgeving voor ons bedrijf.

– BART DE KOK, DESIGN LEADER / CONSTRUCTOR BIJ MATERS EN DE KONING

Samenwerken werkt

Met Veerman ICT als drijvende kracht achter de nieuwe IT-omgeving maakte Maters en De Koning grote stappen. Beveiligingsproblemen werden snel opgepakt en de migratie van on-premise Office-tools naar Microsoft 365 en van het lokale archief van het bedrijf naar Microsoft Azure Storage Explorer verliepen probleemloos. De volgende stap was fundamenteel voor Maters en De Koning. De kern van het bedrijf, de projectgegevens, moesten worden gemigreerd naar de nieuwe werkomgeving. Veerman ICT begreep het belang van deze data en ging zorgvuldig en stapsgewijs te werk tijdens deze cruciale migratie.

Door in contact te blijven konden onze engineers tijdig bijsturen om tot het gewenste eindresultaat en een optimale werkomgeving voor alle medewerkers te komen.

 IVAN PEETERS, SENIOR PLATFORM ENGINEER BIJ VEERMAN ICT

Naarmate de migratie vorderde kwamen Maters en De Koning en Veerman ICT er achter dat de werkzaamheden van het bedrijf een aanzienlijke grafische kracht vereisen. Door enkele aanpassingen aan het licentiesysteem aan te brengen en een Azure-upgrade uit te voeren kan nu gebruik worden gemaakt van een virtuele machine (VM) met de juiste hoeveelheid grafische kracht. Hierdoor kan Maters en De Koning optimaal gebruik maken de Azure voordelen van meer mobiliteit, flexibiliteit, schaalbaarheid en minder intensief beheer.

Werken met microsoft azure biedt ons betere gebruikerservaringen, meer flexibiliteit in werkomgevingen, grotere schaalbaarheid en minder tijdrovend it-beheer. 

– BART DE KOK, DESIGN LEADER / CONSTRUCTOR BIJ MATERS EN DE KONING

 

Kan ik je verder helpen?

Neem contact op met
Patrick, Sales

ook interessant
preview-post

Teams Rooms: makkelijk in gebruik en de beleving van een echte vergadersetting

Toen we begin 2020 voor het eerst het advies kregen om thuis te werken waren veel bedrijven hier niet op voorbereid. Ook bij het West-Brabants Archief (WBA) waren ze een hybride vorm van werken niet gewend maar al snel besloten ze mee te gaan in de flow. Niet wachten tot we terug konden naar het oude werken maar werken aan de werkplek van de toekomst en het flexibele werken juist faciliteiten. Dat is de visie van het WBA op IT.

Leestijd: 4 min
preview-post

Veerman ICT & Playdôme – een unieke samenwerking

Al ruim 12 jaar zijn we als IT-partner betrokken bij de leisure bedrijven van Nicky Broos. De afgelopen jaren stond de samenwerking in het teken van het opzetten en verwezenlijken van Playdôme Roosendaal. We hebben meegedacht over de best passende IT-faciliteiten zowel voor de gasten als voor de medewerkers. En zijn als projectleider betrokken geweest om de uitvoering soepel te laten verlopen. Wij zijn trots op het eindresultaat en blijven samen verbeteren om aan de verwachtingen van de toekomst te kunnen blijven voldoen.

Leestijd: 2 min