banner
focused-image

Gijs, Office- en HR manager, is een van de meest bekende gezichten van Veerman ICT. Hij is al ruim 10 jaar werkzaam binnen Veerman ICT en heeft in deze jaren mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Alles over de groei van Gijs lees je in deze blog.

Ik ben 10 jaar geleden bij Veerman ICT begonnen als Office Manager. Facilitaire zaken zoals de lunch verzorging, schoonmaak, een deel van de financiële administratie, het beantwoorden van de telefoon en oplossen van kleine storingen behoorden tot mijn werkzaamheden.

Van 5 naar 25

Veerman ICT was toen nog een klein bedrijfje met in totaal 5 medewerkers. Inmiddels werken we met zo’n 25 medewerkers op kantoor. In de loop der jaren groeide het aantal klanten en medewerkers, waardoor ook mijn functie inhoudelijk veranderde. Waar ik voorheen nog veel bezig was met het aannemen van de telefoon en ontvangen van klanten en leveranciers, verplaatste mijn focus langzaam naar de huisvestingsproblematiek (o.a. verbouwingsprojecten) en het wagenpark beheer.

Met mijn Bachelor diploma Facility Management op zak waren deze onderwerpen zeer uitdagend en aantrekkelijk om mee aan de slag te gaan. Vooral toen het bedrijf op de oude locatie uit zijn jasje groeide en er op zoek gegaan moest worden naar een kantoorpand dat op deze groei was voorbereid vond ik dit een mooie uitdaging. Door deze ontwikkelingen veranderde gedurende de tijd ook mijn positie binnen de organisatie. Ik nam vaker deel aan overleggen met de directie omtrent huisvestings- en wagenparkzaken. Ik kreeg hier steeds meer verantwoordelijkheid voor en dat voelde erg goed.

Nieuwe uitdagingen zorgen voor de groei van Gijs

De personeelsadministratie waarin ik inmiddels ook een coördinerende en aansturende rol had gekregen werd door het toenemende aantal medewerkers ook steeds complexer. Ik merkte dat er behoefte was aan duidelijkheid vanuit de medewerkers omtrent beoordeling en beloning. Hoewel dit met mijn facility achtergrond niet meteen voor de hand ligt, ben ik mij steeds meer gaan interesseren en verdiepen in personeelszaken. HRM werd jarenlang uitbesteed aan een externe partij, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op en dus ik nam dit in 2018 voor mijn rekening. Vol overgave stortte ik me op deze taak en werkte aan een salarishuis, duidelijke functieprofielen en een tool om de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers te stimuleren.

Blijven ontwikkelen

Ik krijg binnen Veerman ICT de tijd en ruimte om mij het HRM-vakgebied eigen te maken en de vrijheid om hier binnen het bedrijf mijn eigen invulling aan te geven. Dit vind ik een erg fijne manier van werken en geeft mij veel voldoening. Om ervoor te zorgen dat ik beschik over de basiskennis van het HRM vakgebied en dat ik dit binnen Veerman ICT op vooral strategisch en tactisch niveau verder kan gaan uitbouwen, volg ik de opleiding NEMAS HRM. Ik hoop deze half 2020 af te ronden.

“De resultaten die ik behaald heb en de feedback die ik hierop krijg zorgen ervoor dat ik mij gewaardeerd voel binnen Veerman ICT. Ik ben dan ook erg tevreden over de vrijheid die ik heb om te werken binnen Veerman ICT.

Kan ik je helpen?

Neem contact op met
Gijs onze Office- en HR-manager