banner

Een probleem oplossen is leuk maar een probleem voorkomen is leuker

focused-image

Netwerkspecialist Michaël vertelt graag over techniek maar in deze blog neemt hij je mee in zijn Veerman carrière en hoe het is om te werken als netwerk engineer bij Veerman ICT.

Toen Michaël in 2013 bij Veerman ICT in dienst kwam was hij de eerste Netwerk Engineer aan het front. Door de jaren heen heeft hij deze expertise tot een essentieel onderdeel van ons team gemaakt en dat is ook direct een van de pluspunten van werken bij Veerman ICT volgens Michaël.

Je kunt binnen Veerman ICT een grote bijdrage leveren aan de organisatie. Je krijgt de vrijheid om met ideeën te komen en deze ook daadwerkelijk uit te voeren.”

Netwerk pionier Michaël

Deze uitdaging was Michaël op het lijf geschreven. Met een rugzak vol ervaring vanuit zijn eerdere werkgevers NEON networking en Ziggo begon hij aan het bouwen van een netwerkafdeling binnen Veerman ICT. Op dat moment was automatisering van netwerkoplossingen nog niet aan de orde. ‘Door de jaren heen heb ik o.a. een back-upsysteem incl. templates gebouwd om sneller en eenvoudiger netwerkenback-ups te kunnen borgen. Daarnaast spraken en spreken nog steeds de uitdagende klanten van Veerman ICT mij erg aan.’ voegt Michaël daaraantoe.

Werken als Netwerk Engineer bij Veerman ICT

Michaël werkt inmiddels als Senior Netwerk Engineer aan diverse projecten. Hij inventariseert klantnetwerken en adviseert hierbij over de mogelijkheden. Dit wisselt hij af met het bouwen van netwerken en tijdelijk inspringen bij klanten wanneer daar behoefte aan is. Oftewel, een afwisselende werkweek waarin gewerkt wordt aan projecten van diverse klanten.

“Ik vind het leuk om op tactisch niveau na te denken over netwerken en niet alleen switches te integreren. Elke klant heeft zijn eigen omgeving en wensen en vraagt daarmee om een andere denkwijze en andere oplossingen. Zo begin ik elke keer weer opnieuw en blijf ik mezelf uitdagen.”

Het netwerk van de toekomst

Binnen Veerman ICT zijn we continue bezig met vernieuwing en technieken van de toekomst. Michaël ziet de laatste jaren een tendens op het gebied van netwerken en security welke vooral door Corona in een stroomversnelling zijn gekomen. ‘Vroeger was het kantoornetwerk de basis. Vanuit dit fort beveiligde ondernemers netwerken, opslag en data. Nu we veel meer thuiswerken en met verschillende devices toegang willen hebben tot data en gegevens verschuift de focus van het kantoor naar meerdere plekken. Het is dan ook niet meer altijd logisch om de focus te leggen op de beveiliging van een kantoor maar veel meer de devices en verbindingen waarmee gewerkt wordt.’. Michaël verwacht dat deze tendens de komende jaren doorzet en bedrijven meer gaan inzetten op de zogenaamde zero-trust policy en het beveiligen van data en devices.

Meer over Michaël

Meer weten over Michaël en zijn werkzaamheden? Bekijk dan ook eens zijn ‘Security reference case’.

Kan ik je helpen?

Neem contact op met
Gijs onze Office- en HR-manager