FSLogix documentatie nu beschikbaar in Microsoft Docs

Grootmacht Microsoft heeft de afgelopen tijd vele bedrijven overgenomen om de service van haar producten te verbeteren. In november 2018 werd ook het innovatieve bedrijf FSLogix door Microsoft overgenomen. Het zoeken in Outlook dat voor vele Microsoft Office 365 gebruikers vaak lang duurt is daarmee verleden tijd geworden. Met de nieuwe applicatie, ontwikkelt door FSLogix, is het zoeken binnen mailboxen nu gemakkelijk en snel. Het installeren van de laatste versie is nu mogelijk zonder licentie sleutel! 

Hoe werkt FSLogix?

Klanten die bij het gebruik van RDS of Citrix omgevingen in combinatie met Office 365 Outlook een performance slag willen maken, kunnen veel voordeel halen uit het installeren van de applicatie. Dit kan door de zogenaamde cache van Outlook buiten het profiel (in containers) van de gebruiker te plaatsen. Op basis van filtertechnologie is het vervolgens mogelijk om het indexeren en zoeken binnen een mailbox te optimaliseren. Ook in multi-user omgevingen waar de indexeringsdatabase gedeeld is met meerdere users is het installeren van FSLogix mogelijk.

Naast Outlook optimaliseert FSLogix ook de samenwerking met OneDrive binnen RDS en Citrix omgevingen. De techniek achter de applicatie zorgt er daarbij voor dat OneDrive binnen de Windows Verkenner wordt ondersteund.

De nieuwe standaard van Microsoft

Kortom, werkt u met Outlook in een RDS of Citrix omgeving? Dan kunt u eigenlijk niet meer zonder FSLogix. Als vooruitstrevende leverancier is het gebruik van de FSLogix Profile Container, Office 365 Container, Application Masking en Java Redirection voor gebruikers met de volgende licenties al mogelijk: Microsoft 365 E3/E5, A3/A5/ Student Use Benefits, F1 en Business. Windows 10 Enterprise E3/E5, Education A3/A5, VDA per user, Remote Desktop Services (RDS) Client Access License (CAL) en Subscriber Access License (SAL).

At the core of the products we build, I want to think about productivity centered around people. -Satya Nadella

Kan ik je helpen?

Neem contact op met
Ivan, Managed Services

ook interessant
preview-post

Ben jij je bewust van je rol als dataeigenaar?

Onze online identiteit speelt een belangrijke rol in wat we mogen op internet en in online omgevingen. Over deze nieuwe identiteit is bij gebruikers nog zoveel onbekend dat we niet bewust om (kunnen) gaan met deze waardevolle online persoonlijkheid. We loggen overal zo gemakkelijk en snel mogelijk in en hebben niet in de gaten met wie we o.a. op deze manier onze persoonlijke online data delen.

Leestijd: 3 min
preview-post

Security: een gelaagde en gefaseerde oplossing werkt

Security en het Nederlandse MKB zijn niet altijd een gelukkig huwelijk. Net als aan andere bedrijfsbudgetten worden ook aan IT-uitgaven bepaalde grenzen gesteld. Een gedegen security oplossing kan hiervan een flink deel opslokken en bovendien is de ROI bij deze uitgaven niet altijd evident. Om aan te geven dat een gedegen security oplossing wel degelijk in het budget van het MKB past gaan we in gesprek met Michaël Freijser, netwerkengineer bij Veerman ICT. “Met de gelaagde én gefaseerde oplossing krijgen we vaak alle neuzen dezelfde kant op”.

Leestijd: 3 min
preview-post

Veerman ICT & Playdôme – een unieke samenwerking

Al ruim 12 jaar zijn we als IT-partner betrokken bij de leisure bedrijven van Nicky Broos. De afgelopen jaren stond de samenwerking in het teken van het opzetten en verwezenlijken van Playdôme Roosendaal. We hebben meegedacht over de best passende IT-faciliteiten zowel voor de gasten als voor de medewerkers. En zijn als projectleider betrokken geweest om de uitvoering soepel te laten verlopen. Wij zijn trots op het eindresultaat en blijven samen verbeteren om aan de verwachtingen van de toekomst te kunnen blijven voldoen.

Leestijd: 2 min