banner

FSLogix is waardevol voor elke IT-omgeving

focused-image

FSLogix maakt profile containering gemakkelijk, goedkoop en gebruiksvriendelijk maar wat maakt het nog meer waardevol voor uw IT-omgeving?

Eerder legden we al uit wat FSLogix is en hoe het werkt. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van en hoe je werkt met deze techniek in gecentraliseerde virtuele werkomgevingen. Denk hierbij niet alleen aan het populaire Microsoft WVD (Windows Virtual Desktop) maar ook aan Microsoft RDS (Remote Desktop Services) en Citrix XenApp/XenDeskop.

De techniek van FSLogix

Eerst even terug naar de basis. Wat doet FSLogix ook alweer: deze techniek slaat complete gebruikersprofielen op in een container welke bij het aanmelden dynamisch wordt gekoppeld aan de computeromgeving. Hierdoor is een gebruikersprofiel direct beschikbaar bij het aanmelden en hoeft er niet gewacht te worden op bijvoorbeeld kopieer acties. FSLogix beschrijft dit zelf als volgt: “FSLogix is ​​een next-generation application provisioning platform dat de hoeveelheid hardware, tijd en arbeid vermindert die nodig is om virtuele desktops te ondersteunen.”

Voordelen op een rijtje

Het gebruik van FSLogix in online omgevingen heeft een aantal grote voordelen voor de eindgebruiker, namelijk:

 • Verbeterde ervaring en hogere productiviteit;
 • Snellere inlog- en laadtijden van applicaties;
 • Gebruikersprofielen zijn direct en geheel beschikbaar bij het starten van een sessie;
 • Het behoud gebruikerscontexten in niet-persistente omgevingen;
 • Werkt in zowel online als offline omgevingen.

Daarnaast is het ook voor de IT-afdeling een tool met vele voordelen. FSLogix kan namelijk:

 • Gemakkelijk geïmplementeerd worden in bestaande omgevingen;
 • In veel gevallen hoeven er geen extra licenties aangeschaft worden;
 • Gebruikersprofielen op een aparte schijf opslaan om de hoeveelheid gegevens op servers te verminderen;
 • Naast profiel containering ook ingezet worden voor Office containering, applicatiemaskering en Java-versiebeheer;
 • Gebruikerscontexten in niet-persistente omgevingen behouden;
 • Op afstand bestands-IO tussen host/cliënt en profielopslag optimaliseren;
 • Het beheer van applicaties en images vereenvoudigen;
 • De Azure files kosten verlagen;
 • Een unieke integratie en voordelen bieden in combinatie met Microsoft Windows Virtual Desktop.

Naast Outlook optimaliseert FSLogix dus ook de samenwerking met OneDrive binnen WVD, RDS en Citrix omgevingen. De techniek achter de applicatie zorgt er daarbij voor dat alle functionaliteit van OneDrive binnen de online omgeving gebruikt kunnen worden. Hiermee is er qua functionaliteit geen verschil meer tussen een fysieke laptop met OneDrive en een online werkplek met OneDrive.

FSLogix in uw online omgeving

Het gebruik van de FSLogix Profile Container, Office 365 Container, Application Masking en Java Redirection is voor gebruikers met de volgende licenties al mogelijk: Microsoft 365 E3/E5, A3/A5/ Student Use Benefits, F1 en Business. Windows 10 Enterprise E3/E5, Education A3/A5, VDA per user, Remote Desktop Services (RDS) Client Access License (CAL) en Subscriber Access License (SAL).

Windows Virtual Desktop (WVD) is de enige virtuele werkplek waarmee Windows 10 Multi-user gebruikt kan worden.  Naast een veelal bekende Windows 10 ervaring voor de eindgebruiker kun je als IT-afdeling ook efficiënt met kosten omgaan door meerdere gebruikers op één Windows 10 Multi-user machine te laten werken.

Kan ik je helpen?

Neem contact op met
Ivan, Managed Services

ook interessant

Veerman ICT is Microsoft Modern Work partner

Wij hebben de Microsoft designation Modern Work behaald!

Leestijd: 2 min
preview-post

Hoe ga je om met de beveiligingsuitdagingen van de moderne maatschappij?

‘Microsoft maakt toch een automatische back-up van mijn data in de cloud?’ Dit is een uitspraak die wij regelmatig van Office 365-gebruikers te horen krijgen. Deze aanname is helaas niet helemaal juist.

Microsoft biedt inderdaad opties zoals bewaartermijnen, prullenbak-instellingen en versiebeheer voor het tijdelijke behoud van data. Het behoud van data buiten deze beperkte termijn is jouw eigen verantwoordelijkheid als dataeigenaar.

Leestijd: 3 min
preview-post

Data classificatie speelt een belangrijke rol in security

Werken vanaf privé devices zoals een telefoon of laptop is lange tijd niet wenselijk geweest vanuit werkgevers. Het borgen van de veiligheid van bedrijfsdata speelde hierbij een belangrijke rol. Zowel de verbinding van de privé apparaten als de veiligheid van het device waren voor de IT-afdeling niet goed in kaart te brengen. Voor de mensen die plaats onafhankelijke moesten werken werd de bedrijfslaptop en telefoon in het leven geroepen. Het faciliteren van een moderne werkplek maakte dat bedrijven later veelal alle medewerkers gebruik lieten maken van een bedrijfslaptop. Maar hoe is dat nu?

Leestijd: 2 min