FSLogix maakt profile containering gemakkelijk, goedkoop en gebruiksvriendelijk maar wat maakt het nog meer waardevol voor uw IT-omgeving?
Eerder legden we al uit wat FSLogix is en hoe het werkt. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van en hoe je werkt met deze techniek in gecentraliseerde virtuele werkomgevingen. Denk hierbij niet alleen aan het populaire Microsoft WVD (Windows Virtual Desktop) maar ook aan Microsoft RDS (Remote Desktop Services) en Citrix XenApp/XenDeskop.
Eerst even terug naar de basis. Wat doet FSLogix ook alweer: deze techniek slaat complete gebruikersprofielen op in een container welke bij het aanmelden dynamisch wordt gekoppeld aan de computeromgeving. Hierdoor is een gebruikersprofiel direct beschikbaar bij het aanmelden en hoeft er niet gewacht te worden op bijvoorbeeld kopieer acties. FSLogix beschrijft dit zelf als volgt: “FSLogix is een next-generation application provisioning platform dat de hoeveelheid hardware, tijd en arbeid vermindert die nodig is om virtuele desktops te ondersteunen.”
Het gebruik van FSLogix in online omgevingen heeft een aantal grote voordelen voor de eindgebruiker, namelijk:
Daarnaast is het ook voor de IT-afdeling een tool met vele voordelen. FSLogix kan namelijk:
Naast Outlook optimaliseert FSLogix dus ook de samenwerking met OneDrive binnen WVD, RDS en Citrix omgevingen. De techniek achter de applicatie zorgt er daarbij voor dat alle functionaliteit van OneDrive binnen de online omgeving gebruikt kunnen worden. Hiermee is er qua functionaliteit geen verschil meer tussen een fysieke laptop met OneDrive en een online werkplek met OneDrive.
Het gebruik van de FSLogix Profile Container, Office 365 Container, Application Masking en Java Redirection is voor gebruikers met de volgende licenties al mogelijk: Microsoft 365 E3/E5, A3/A5/ Student Use Benefits, F1 en Business. Windows 10 Enterprise E3/E5, Education A3/A5, VDA per user, Remote Desktop Services (RDS) Client Access License (CAL) en Subscriber Access License (SAL).
Windows Virtual Desktop (WVD) is de enige virtuele werkplek waarmee Windows 10 Multi-user gebruikt kan worden. Naast een veelal bekende Windows 10 ervaring voor de eindgebruiker kun je als IT-afdeling ook efficiënt met kosten omgaan door meerdere gebruikers op één Windows 10 Multi-user machine te laten werken.
‘Microsoft maakt toch een automatische back-up van mijn data in de cloud?’ Dit is een uitspraak die wij regelmatig van Office 365-gebruikers te horen krijgen. Deze aanname is helaas niet helemaal juist.
Microsoft biedt inderdaad opties zoals bewaartermijnen, prullenbak-instellingen en versiebeheer voor het tijdelijke behoud van data. Het behoud van data buiten deze beperkte termijn is jouw eigen verantwoordelijkheid als dataeigenaar.
Cybercriminelen worden steeds sociaal vaardiger waardoor een valse e-mail bijna nauwelijks meer te onderscheiden is van een e-mail die veilig is. Met deze 5 tips leer je hoe je snel een e-mail kunt beoordelen en veilig kunt blijven e-mailen!
Gebruikers verlangen naar technologie die gebruiksvriendelijk en duidelijk is, privé maar ook steeds meer zakelijk. Thuis zijn we gewend wachtwoorden op devices te onthouden, automatisch in te loggen of maken we gebruik van vingerafdrukken of gezichtsherkenning om in te loggen op apps of online omgevingen. Dit gemak verwacht men ook steeds vaker in een werkomgeving.