banner

Hoe ga je om met de beveiligingsuitdagingen van de moderne maatschappij?

focused-image

Elk jaar word je geconfronteerd met een groeiend volume, een grotere diversiteit aan data en veranderende industrie- en overheidsregelgevingen. Hoe ga je om met de beveiligingsuitdagingen die steeds meer gegevens, apparaten en regelgevingen met zich mee brengen? Gelukkig zijn er eenvoudige en transparante oplossingen zijn om jouw IT-omgeving veilig vorm te geven.

Vooral het hybride werken en de multicloudomgevingen brengen nieuwe beveiligingsuitdagingen met zich mee. Security wordt daarmee steeds belangrijker. Als IT-partner helpen we je graag een oplossing te vinden voor de uitdagingen van de moderne samenleving. Hieronder bespreken we er vier die momenteel bij veel bedrijven aan de orde zijn.

Medewerkers risico’s

Deze uitdaging is een direct gevolg van de switch naar het hybride werken en de snellere omloop van personeel door de krappe arbeidsmarkt. Veel medewerkers gaan op zoek naar een baan waarin ze flexibel thuis en op kantoor kunnen werken en dat creëert kansen voor bedrijven met de juiste technologieën. Aan de andere kant brengt het bedrijven waarin veel mensen vertrekken of wisselingen plaatsvinden in gevaar. Zij lopen het risico dat werknemers vaak onbedoeld gevoelige gegevens meenemen wanneer ze vertrekken.

50% van alle ex-medewerkers heeft nog steeds toegang tot corporate cloud applicaties*

Om het risicobeheer te verbeteren is het verstandig je te richten op zowel het informeren en trainen van medewerkers als het instellen van privacy controles. is een uitspraak die wij regelmatig van Office 365-gebruikers te horen krijgen. 

Onoverzichtelijk gegevensbeheer 

In een multicloudomgeving vind je data van jouw werknemers, klanten en apparaten. Dag in, dag uit wordt data gecreëerd waardoor deze bronnen blijven groeien. Door de voortdurende stroom van nieuwe informatie opgeslagen in verschillende cloudomgevingen, op apparaten en het verplaatsen naar nieuwe locaties kan het een onoverzichtelijk geheel worden.

De sleutel tot overzicht is het automatiseren van detectie om zo jouw gegevensbeheer te versterken. Classificatie is hierin een essentieel onderdeel. Bepaal welke gegevens gevoelig zijn en wie toegang moet hebben tot welke data. Met de juiste inrichting van processen en technologieën is de werklast een stuk prettiger en de gegevensbescherming een stuk beter.

Toegang overal en altijd

Bedrijfsinformatie blijft met het hybride werken niet meer tussen de muren van het kantoor. Het on-premise datacenter wordt vervangen of aangevuld met een cloudomgeving en apps. Medewerkers en al hun devices willen overal toegang hebben tot de data die nodig is om hun werk te kunnen doen. Werken vanaf elke locatie is handiger dan ooit, maar brengt ook beveiligingsuitdagingen met zich mee.

Om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot bedrijfsgegevens adviseren wij een Zero Trust-policy. Bij deze strategie wordt elk verzoek voor het raadplegen van data apart geverifieerd met bijvoorbeeld een wachtwoord of MFA en het veiligheidsniveau van het apparaat waarop gewerkt wordt. Na deze bepaling heeft men enkel toegang tot de services en data die voor deze specifieke persoon met dit specifieke apparaat bestemd zijn.

Securitybeheer

Veel bedrijven zitten met een mix van niet-geïntegreerde beveiligingsoplossingen die in de loop der tijd zijn geïmplementeerd. Dit kost veel tijd om te coördineren en geeft bovenal geen gevoel van ‘in control’ zijn.

Door beveiligingsoplossingen te integreren worden ze een stuk overzichtelijker en inzichtelijker. Vervang de losse oplossingen door een platform van één leverancier en verminder de kans op een cyberinbraken, bespaar beheertijd en garandeer een sneller herstel na een aanval.

De veilige M365 Cloudomgeving

Met deze dienst helpen we je om deze beveiligingsuitdagingen op een overzichtelijke en eenvoudige manier te waarborgen. Onze uitgangspunten hierin zijn helder:

  • Eenvoudige implementatie en wij zorgen voor het onderhoud en beheer.
  • Inzicht in kwetsbaarheden binnen jouw Microsoft 365 omgeving en het toepassen van aanbevelingen op security policies.
  • Een oplossing die naadloos aansluit op jouw huidige omgeving en toolset.
  • Inzicht en overzicht d.m.v. periodieke rapportage over de veiligheidsstatus van jouw Microsoft 365 omgeving.
  • Inbegrepen gebruikersondersteuning bij vragen rondom Microsoft 365, MFA en toegang.
  • Financiële voorspelbaarheid door een vaste prijs per gebruiker per maand.

Lees meer over de Veilige M365 Cloudomgeving >

* Augmentt paper 2020 (Augmentt_SaasOps_The_Ultimate_Roadmap_to_Managing_SaaS_Applications.pdf

Vraag hier onze leaflet aan en kom meer te weten over een Veilige M365 Cloudomgeving!

ook interessant
preview-post

Jouw online identiteit is net zo belangrijk als je paspoort

Stelling: Jouw online identiteit bepaald wat je mag en kan online.

Leestijd: 6 min
preview-post

Veerman ICT & Playdôme – een unieke samenwerking

Al ruim 12 jaar zijn we als IT-partner betrokken bij de leisure bedrijven van Nicky Broos. De afgelopen jaren stond de samenwerking in het teken van het opzetten en verwezenlijken van Playdôme Roosendaal. We hebben meegedacht over de best passende IT-faciliteiten zowel voor de gasten als voor de medewerkers. En zijn als projectleider betrokken geweest om de uitvoering soepel te laten verlopen. Wij zijn trots op het eindresultaat en blijven samen verbeteren om aan de verwachtingen van de toekomst te kunnen blijven voldoen.

Leestijd: 2 min
preview-post

Het gemak dat we nu met onze telefoon ervaren, ervaren we straks ook met onze werkapparaten.

Stelling: In 2025 werken we allemaal met een 5G kaartje of e-sim in onze laptop. Op deze manier zijn we altijd en overal connected.

Leestijd: 4 min