banner

10 redenen waarom een M365 Cloud Back-up belangrijk is

focused-image

M365 heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen actieve maandelijkse gebruikers en is daarmee een van de grootste dataverwerkers van dit moment. Bedrijven werken steeds meer vanuit de cloud en profiteren daarmee van de mogelijkheden tot flexibel werken, het gebruikersgemak en schaalbaarheid van de prijs per gebruiker. Maar is dan meteen alles geregeld?

De beweging van on premise naar de cloud zorgt er mede voor dat er steeds meer gevoelige data in de cloud te vinden zijn. Vooral cybercriminelen vinden dit een goede ontwikkeling. Het is dus van groot belang om te zorgen voor een Veilige werkomgeving en een goede back-up oplossing om dataverlies te voorkomen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Dataopslag in de cloud

‘Microsoft maakt toch een automatische back-up van mijn data in de cloud?’ Dit is een uitspraak die wij regelmatig van Office 365-gebruikers te horen krijgen. Deze aanname is helaas niet helemaal juist. Microsoft biedt inderdaad opties zoals bewaartermijnen, prullenbak-instellingen en versiebeheer voor het tijdelijke behoud van data. Het behoud van data buiten deze beperkte termijn is jouw eigen verantwoordelijkheid als dataeigenaar.

Hoe zorg je voor de juiste dataopslag? 

De bewaartermijnen binnen M365 zijn weliswaar zelf in te stellen maar zijn in veel gevallen niet toereikend genoeg. Deze bewaartermijnen zijn bedoeld als vangnet om te voldoen aan de regelgeving rondom retentie zoals bijvoorbeeld de AVG en voornamelijk bedoeld voor Microsoft zelf. Een restoreverzoek is dan ook een tijdrovende klus en het moment van herstel is niet precies duidelijk. Daarnaast voorziet M365 niet in een back-up bij cyberaanvallen. Kortom, bij het werken met bedrijfskritieke en persoonlijke is het zaak zelf te zorgen voor een goede dataopslag en back-up oplossing.

Een M365 Cloud Back-up gaat verder en voorziet in het terughalen van data wanneer er door bijvoorbeeld een hack, aanval, storing of ongewenste verwijdering gegevens verloren gaan. Het verzoek indienen kan snel en eenvoudig bij onze supportdesk en we kunnen je precies vertellen welke back-up van welk moment wordt teruggezet. Daarnaast bepalen we samen wat voor jouw data een passende retentietijd is bijvoorbeeld op basis van een wettelijke norm of een bedrijfspolicy. Op deze manier blijf je ten alle tijden de juiste data beschikbaar houden.

10 redenen waarom een M365 Cloud back-up belangrijk is:

  1. Microsoft is niet verantwoordelijk voor jouw gegevens in de cloud, je bent zelf dataeigenaar.
  2. M365 biedt geen Point-in-Time Recovery, de M365 Cloud back-up wel.
  3. Voor het behoud van data tijdens storingen en na een cyberinbraak.
  4. M365 biedt geen back-up bij herstel na cyberaanvallen, de M365 Cloud back-up wel.
  5. Je kunt je eigen retentietermijn instellen.
  6. Eenvoudigere en snellere herstelopties om downtime te minimaliseren.
  7. Jouw data worden op meerdere plekken opgeslagen, binnen en buiten het Microsoft datacenter.
  8. Je betaalt per user per maand ongeacht het verbruik.
  9. Jouw back-up wordt jaarlijks door ons getest in de restoretest.
  10. Wij back-uppen dagelijks Exchange Online, Teams, SharePoint, OneNote, users, Groups en OneDrive.

Wil je eens sparren over hoe jij de continuïteit van jouw bedrijf kan verbeteren en/of behouden door middel van een passende back-up oplossing? Neem dan gerust contact met ons opnemen voor meer informatie en/of een kop koffie.

Vraag hier onze leaflet aan en kom meer te weten over de Managed Cloud Back-up!

ook interessant
preview-post

Hybride werken is here to stay

Hybride werken is het nieuwe werken. Medewerkers verlangen ernaar en gaan niet meer terug. Om samenwerken te blijven optimaliseren en stimuleren zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Uit ervaring weten we dat IT hierin een belangrijke rol van vervullen.

Leestijd: 2 min
preview-post

Veerman ICT & Playdôme – een unieke samenwerking

Al ruim 12 jaar zijn we als IT-partner betrokken bij de leisure bedrijven van Nicky Broos. De afgelopen jaren stond de samenwerking in het teken van het opzetten en verwezenlijken van Playdôme Roosendaal. We hebben meegedacht over de best passende IT-faciliteiten zowel voor de gasten als voor de medewerkers. En zijn als projectleider betrokken geweest om de uitvoering soepel te laten verlopen. Wij zijn trots op het eindresultaat en blijven samen verbeteren om aan de verwachtingen van de toekomst te kunnen blijven voldoen.

Leestijd: 2 min
preview-post

Ben jij je bewust van je rol als dataeigenaar?

Onze online identiteit speelt een belangrijke rol in wat we mogen op internet en in online omgevingen. Over deze nieuwe identiteit is bij gebruikers nog zoveel onbekend dat we niet bewust om (kunnen) gaan met deze waardevolle online persoonlijkheid. We loggen overal zo gemakkelijk en snel mogelijk in en hebben niet in de gaten met wie we o.a. op deze manier onze persoonlijke online data delen.

Leestijd: 3 min