banner

Het belang van Multi-Factor Authenticatie (MFA)

focused-image

Meer dan een miljoen bedrijven vertrouwen dagelijks op Microsoft 365 applicaties voor e-mail, virtuele vergaderingen, het maken van bestanden en presentaties etc. Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat slechts 11% van de medewerkers binnen deze organisaties gebruik maakt van een eenvoudige beveiligingstool als MFA. Een van de eenvoudigste beveiligingstools waarvan de waarde nog duidelijk wordt onderschat.

Maandelijks worden 1,2 miljoen Microsoft-accounts gehackt. 99% van de inbreuken had voorkomen kunnen worden met het gebruik van Multi Factor Authentication (MFA).*

Kwetsbaarheden in jouw IT-omgeving

Cyberaanvallen op jouw cloudomgeving zijn zeer eenvoudig. Een cybercrimineel heeft enkel een set inloggegevens of een verouderde applicatie nodig om een datalek te veroorzaken. Dagelijks vinden meer dan 300 miljoen frauduleuze inlogpogingen plaatst op de cloudservices van Microsoft. Kortom, een goed wachtwoordbeleid en een sterke authenticatie zijn de minimale beveiligingsmiddelen om jouw bedrijf te weren tegen die oneindige stroom inbraakpogingen.

Accounts die alleen met een wachtwoord zijn beveiligd, hergebruikte wachtwoorden en accounts met eenvoudige wachtwoorden zijn gemakkelijke doelen. Ook verouderde protocollen vormen een grote kwetsbaarheid. Deze zijn in veel gevallen mogelijk nog niet ontworpen voor MFA waardoor ze een groot beveiligingsrisico met zich meebrengen.

Wat je kunt doen om jouw cloudomgeving te beschermen

Dat begint bij het stellen van eisen aan een wachtwoord. Op deze manier verklein je de kans op slechte wachtwoorden en de kans dat gegevens ergens rondzwerven. Daarnaast vormt het instellen van MFA een extra beveiligingslaag voor aanvallers waar moeilijk doorheen te komen is.

Voor de echte vooruitstrevende medewerkers zijn er ook al wachtwoordloze manieren om in te loggen. Wachtwoordloze authenticatietechnologieën zoals Windows Hello en Authenticators zijn volgens naar onze ervaring niet alleen handiger voor mensen maar ook erg moeilijk en kostbaar voor hackers om te compromitteren. Zeer veilig dus!

Kunnen we je helpen met het optimaliseren van de veiligheid van jouw IT-omgeving? Laat het ons dan even weten! Wij denken graag met je mee. Lees meer over de Veilige M365 Cloudomgeving >

* Microsoft Security blog 2019 (One simple action you can take to prevent 99.9 percent of attacks on your accounts (microsoft.com)

Vraag hier onze leaflet aan en kom meer te weten over een Veilige M365 Cloudomgeving!

ook interessant

FSLogix documentatie nu beschikbaar in Microsoft Docs

Grootmacht Microsoft heeft de afgelopen tijd vele bedrijven overgenomen om de service van haar producten te verbeteren. In november 2018 werd ook het innovatieve bedrijf FSLogix door Microsoft overgenomen. Het zoeken in Outlook dat voor vele Microsoft Office 365 gebruikers vaak lang duurt is daarmee verleden tijd geworden. Met de nieuwe applicatie, ontwikkelt door FSLogix, is het zoeken binnen mailboxen nu gemakkelijk en snel. Het installeren van de laatste versie is nu mogelijk zonder licentie sleutel!

Leestijd: 1 min
preview-post

Hybride werken is here to stay

Hybride werken is het nieuwe werken. Medewerkers verlangen ernaar en gaan niet meer terug. Om samenwerken te blijven optimaliseren en stimuleren zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Uit ervaring weten we dat IT hierin een belangrijke rol van vervullen.

Leestijd: 2 min
preview-post

Data classificatie speelt een belangrijke rol in online privacy

Werken vanaf privé devices zoals een telefoon of laptop is lange tijd niet wenselijk geweest vanuit werkgevers. Het borgen van de veiligheid van bedrijfsdata speelde hierbij een belangrijke rol. Zowel de verbinding van de privé apparaten als de veiligheid van het device waren voor de IT-afdeling niet goed in kaart te brengen. Voor de mensen die plaats onafhankelijke moesten werken werd de bedrijfslaptop en telefoon in het leven geroepen. Het faciliteren van een moderne werkplek maakte dat bedrijven later veelal alle medewerkers gebruik lieten maken van een bedrijfslaptop. Maar hoe is dat nu?

Leestijd: 2 min