banner

Online veiligheid is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt

We werken steeds vaker en meer in de cloud en vanaf verschillende locaties (dus niet altijd meer op het beveiligde kantoornetwerk). Deze nieuwe manier van werken brengt nieuwe veiligheidsrisico’s met zich mee. Bedrijven blijken door beperkte kennis en middelen helaas vaak een minimale beveiligingslinie te hebben. Dit maakt ze extra vatbaar voor cyberaanvallen.

Één enkele succesvolle cyberaanval kan direct financiële gevolgen hebben voor de bedrijfsresultaten. De kosten kunnen hierbij flink oplopen. Niet alleen voor een eventuele borgsom die gevraagd wordt maar denk ook aan de herstelkosten, verloren productiviteit, juridische kosten etc.

Voorkomen is beter dan genezen

Met een doordachte aanpak kun je de kans op een cyberinbraak minimaliseren en zorg je voor financiële voorspelbaarheid op het gebied van IT en meer focus op de business door het uit handen geven van het dagelijkse beheer.

Wij zien veiligheid als een gelaagd systeem waarmee je alles bij elkaar een stevig fundament hebt staan tegen cybercrime.

Security is meerlaags. Ik vergelijk het altijd met een huis. Als je alleen investeert in een gloednieuwe poort, maar je oude schutting brokkelt af, dan loop je die zo omver. Vervolgens staat de achterdeur open en je kluis op een kier. Dat is vragen om problemen.– Michaël Freijser, Netwerk Specialist