Als je in korte tijd twee branden te verwerken krijgt en je volledige werkomgeving moet herstarten, is het fijn als er één ding wél blijft draaien: je IT. Voor Van der Avert Bedrijfskleding is Veerman ICT die constante factor. Al sinds 2009 zijn ze IT-partner van het familiebedrijf uit Bergen op Zoom. Een samenwerking die staat op vertrouwen, flexibiliteit en vooruitkijken. Ook in uitdagende tijden.
Mels van der Avert stapte in 2009 in het bedrijf van zijn ouders, dat toen nog een handelsbedrijf was in allerlei facilitaire producten. In 2015 nam hij de leiding over en bracht het bedrijf terug naar de kern: bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). “Daar kun je écht in meedenken met bedrijven”, vertelt hij. “En dat maakt ons werk persoonlijk én leuker. Ook gaf dat het bedrijf focus en doelgerichtheid, wat bijdraagt aan de bedrijfsgroei.”
Toen Mels begon, draaide de IT-omgeving nog op een verouderd Unix-systeem. “Bijna niemand had een eigen e-mailadres. En alles werkte los van elkaar”. Mels gaat verder: “Dat was geen basis voor groei.” Hij ging op zoek naar een nieuwe IT-partner en kwam toevallig in contact met een buitendienstmedewerker van Veerman ICT. “We vergeleken drie aanbieders, maar bij Veerman ICT was de klik er meteen. Daarnaast boden zijn een totaalconcept, in plaats van losse oplossingen. Precies waar wij naar op zoek waren.”
– Mels van der Avert
Sindsdien is de samenwerking alleen maar hechter geworden. Toen Van der Avert in de kerstperiode van 2024 twee branden te verwerken kreeg, schakelde Veerman ICT razendsnel. “We hadden contact met onze accountmanager Winay Raghoe en hij was heel flexibel. De hardware werkte nog, maar zou het wél binnenkort gaan begeven door de roetschade. Dan wil je niet afwachten. We hebben alles vervangen en meteen geüpdatet voor de toekomst.”
“Achteraf realiseerden we ons: vaste werkplekken zijn kwetsbaar. Je kunt ze niet meenemen als er brand uitbreekt”, vertelt Mels. “Nu werkt iedereen op een laptop. Dat geeft ons niet alleen meer flexibiliteit, maar ook extra zekerheid.”
Veerman ICT zorgde er daarnaast voor dat Van der Avert volledig cloud-gebaseer ging werken. “Het mooie is: je kunt gewoon doorwerken, zelfs zonder kantoor,” zegt Mels. “Zolang je een internetverbinding hebt, heb je toegang tot je data. Na de brand bleek pas echt hoe belangrijk dat is.”
Veilig werken is ook voor Van der Avert belangrijk, al is het niet iets waar ze dagelijks mee bezig zijn. “Ik wil gewoon dat het goed geregeld is”, zegt Mels. “Laatst klikte ik op een foute link. Ik belde direct Veerman ICT en zij hadden al gezien dat er netjes iets was geblokkeerd. Ze waren er dus gelukkig op tijd bij, waardoor het geen schade heeft kunnen toebrengen. En dat is precies waarom we hen als ICT-partner hebben.”
Dat gevoel van veiligheid zit ook in de werkwijze. “Soms moet een collega even wachten op goedkeuring voor een installatie. Dat is dan even een muurtje, maar het laat wél zien dat de borging werkt. En dat hoort erbij.”
“Ze denken mee, zijn flexibel en persoonlijk – en dat al sinds 2009. Zo hoort een ICT-partner te zijn.”
– Mels van der Avert
De kracht van Veerman ICT zit in het meedenken en ontzorgen, zonder de controle over te nemen. “Ze zijn formeel waar het moet en informeel waar het kan”, zegt Mels. “Alles wordt goed vastgelegd, maar als ik bel voor een laptop of dockingstation, wordt het direct opgepakt. Dat schakelt gewoon lekker.”
“Wat ik fijn vind, is dat Veerman ICT ons net zo serieus neemt als grotere bedrijven”, vervolgt Mels. “Alles is schaalbaar, alles klopt. En als klant houd je gewoon het stuur in handen.”
Ook op zoek naar een ICT-partner die snel schakelt én meegroeit met jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met Veerman ICT en ontdek wat slimme IT voor jouw organisatie kan betekenen.
Gebruikers verlangen naar technologie die gebruiksvriendelijk en duidelijk is, privé maar ook steeds meer zakelijk. Thuis zijn we gewend wachtwoorden op devices te onthouden, automatisch in te loggen of maken we gebruik van vingerafdrukken of gezichtsherkenning om in te loggen op apps of online omgevingen. Dit gemak verwacht men ook steeds vaker in een werkomgeving.
Werken vanaf privé devices zoals een telefoon of laptop is lange tijd niet wenselijk geweest vanuit werkgevers. Het borgen van de veiligheid van bedrijfsdata speelde hierbij een belangrijke rol. Zowel de verbinding van de privé apparaten als de veiligheid van het device waren voor de IT-afdeling niet goed in kaart te brengen. Voor de mensen die plaats onafhankelijke moesten werken werd de bedrijfslaptop en telefoon in het leven geroepen. Het faciliteren van een moderne werkplek maakte dat bedrijven later veelal alle medewerkers gebruik lieten maken van een bedrijfslaptop. Maar hoe is dat nu?