banner

Tips voor een Digitaal Veilige IT-omgeving

focused-image

Technologie biedt kansen om veilig en slim bedrijfsdoelstellingen te behalen. Het is voor het MKB nog niet altijd vanzelfsprekend om technologie op een slimme manier in te zetten, daarom geven we je graag enkele eenvoudige tips om met technologie je digitale veiligheid en efficiëntie te vergroten!

Zo word je als ondernemer digitaal veilig: 

Vergroot je digitale veiligheid
Om het vertrouwen en de loyaliteit van je klanten te winnen en behouden en je bedrijf te laten groeien is het voorkomen van een datalek of cyberinbraak van groot belang. Investeer in digitale veiligheid voor de continuïteit van je bedrijf!

Creëer medewerkers awareness
Leer je medewerkers phishing-aanvallen op te merken en rampen te voorkomen door de juiste actie te ondernemen. Voldoet een e-mail aan twee of meer signalen van phishing? Verwijder hem dan! Bekijk de phishing signalen

Update je apparatuur
Het klinkt als een open deur maar aangezien 82% van de inbreuken het gevolg is van achterstallige patches is dit toch een belangrijke om te benoemen.
Houd alle technologische apparaten up-to-date. Niet alleen desktops en laptops hebben regelmatig updates nodig om de beveiliging en software bij te werken ook mobiele apparaten, servers, telefoons, routers, en andere IoT-apparaten moeten regelmatig ook worden bijgewerkt.

Kies de juiste toegang voor accounts
Pas het principe van de minste privileges toe voor alle Office 365-accounts om de kans op misbruik van privileges te minimaliseren en het bereik van gehackte accounts te verkleinen.

Veilig samenwerken
Het delen en samenwerken aan bestanden kan gemakkelijk en veilig via Microsoft Teams of Sharepoint. Zorg dat je medewerkers deze manier van samenwerken eigen maken en hanteren. Op deze manier worden communicatie en bestanden in een beschermde omgeving opgeslagen en zijn ze voor de juiste personen toegankelijk.

Gebruik een wachtwoordmanager
Het gebruik verbetert de wachtwoordhygiëne, de beveiliging en de productiviteit in jouw werkomgeving aanzienlijk en is slechts een kleine ingreep voor het personeel.

Maak gebruik van Multi-Factor Authentication
Schakel MFA in op alle (kritieke) accounts om je productiviteit en veiligheid te verbeteren. Deze techniek is gratis beschikbaar in Microsoft 365 en verkleint de kans om gehackt te worden met 99%!

Zorg voor een goede back-up
Iedere onderneming krijgt vroeg of laat te maken een cyberaanval. Om de impact te minimaliseren en je weerbaarheid te vergroten is het belangrijk om zowel je beveiliging als recovery processen goed op orde te hebben. Een goed back-up van de meest waardevolle Office-informatie is daarvoor van groot belang. Dit verkleint de down time, de kans op data verlies en recovery time na een incident.